Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Posni pirinač sa pečurkama, zeljem i šargarepom

Posni pirinač sa pečurkama, zeljem i šargarepom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Posni pirinač sa pečurkama, zeljem i šargarepom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
13/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Nema veze što nema mesa u ovom pirinču - strašno je ukusan sa zelenišem i pečurkicama"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 300 grama
  • zelje - 3 šake
  • šargarepe - 1 komad
  • paradajz - 6 supenih kašika (pasiran)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 6 - 7 supenih kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i iseckajte šargarepu i luk. Direktno ih sipajte u tepsiju za pečenje u kojoj ima ulja, i propržite ih.

Ogulite i isecite pečurke. Dodajte ih u omeknulo povrće, a malo nakon toga dodajte i očišćeno zelje.

Izmešajte na kratko i dodajte dobro opran pirinač. Sipajte čašu vode i kuvajte dok se tečnost ne upije. Dodajte pasirane paradajze i začinite alevom paprikom i biberom, posolite.

Sipajte još čašu i po tople vode. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pecite pirinač u rerni dok ne bude gotov.

Posni pirinač sa zeljem, pečurkama i šargarepom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: