Domaće bivolje kiselo mleko

NikiNiki
Početnik
529463k89
Domaće bivolje kiselo mleko
Fotografije: Niki
1 / 2
20/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
15
"Evo kako da napravite najukusnije domaće kiselo mleko - bivolje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko sipamo u šerpu.

Šerpu stavljamo u tepsiju sa vodom (da ne bi zagorelo prilikom kuvanja) i stavljamo na ringlu.

Kuvamo sveže mleko na tihoj vatri. Čim mleko provri, skidamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi.

Mleko je spremno za fermentisanje kada ubacimo mali prst i zadržimo ga na 10 sekundi.

U posudicu sipamo kiselo mleko i malo svežeg mleka, dobro izmešamo i sipamo u šerpu.

Ponovo mešamo i sipamo mleko u teglu. Uvijamo ih dobro u toplu odeću i ostavljamo na 5-6 sati.

Gotovo domaće mleko čuvamo u frižideru.

Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: