Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem
Постни лозови сарми с ориз
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sarme»Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem

Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem

NaliNali
Početnik
152491
Posne sarme od listova vinove loze sa pirinčem
Fotografije: Nali
1 / 2
02/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
4
"Čak ne žalimo što su ove sarmice od listova vinove loze posne - tako su još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 1 teglica (otprilike 800 g)
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • za sos
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • voda - 3 vinske čaše
  • limunov sok - od 1 limuna
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte vodu u duboku šerpu i prokuvajte je. Potopite listove vinove loze na 1-2 minuta i odmah zatim ih stavite u posudu sa veoma hladnom vodom.

Zagrejte kašiku ulja u tiganju i propržite iseckani luk. Sipajte oprani pirinač i izmešajte.

Malo nakon toga paradajze iseckane na male kockice i dobro izmešajte. Začinite začinima i nakon kratkog kuvanja skinite sa vatre.

Uzmite jedan list vinove loze i stavite kašiku nadeva. Uvijte posnu sarmicu. Nastavite takav proces dok ne nestane proizvoda.

Poređajte sarmice u šerpu. Posolite odozgo i začinite limunovim sokom i alevom paprikom. Sipajte vodu koja će pokriti sastojke i pritisnite tanjirom.

Kuvajte na veoma tihoj vatri otprilike 2 sata.

Posne sarme od listova vinove loze su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: