Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečeni svinjski but pod folijom

Pečeni svinjski but pod folijom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pečeni svinjski but pod folijom
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Evo sa ovom marinadom najbolje se začinjava svinjski but"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada
  • svinjski but - 1 kg
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • Za marinadu
  • aleva paprika
  • senf - 2 kašičice, dižonski
  • belo vino - 100 ml
  • med - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk - suv
  • biber
  • belu luk - 1 glavica, star
  • majčina dušica
  • sok od limuna - 1 kašika
  • lovorov list
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro svinjski but i posolite ga. Stavite u odgovarajuću posudu i napravite nekoliko razreza na njegovoj površini.

Spremite marinadu, mešajući sve nabrojane sastojke. Prelijte but sa svih strana. Pokrijte posudu i ostavite je da se začini u frižideru tokom jedne noći.

Stavite but u foliju. Isecite luk na kolutove i poređajte ih u proreze zajedno sa lovorovim listom. Uvijte meso sa svih strana folijom.

Stavite ga u posudu za pečenje, a sa strane poređajte glavicu belog luka, šargarepe i krompir. Začinite ih majčinom dušicom i solju, pospite maslinovim uljem.

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pecite svinjetinu oko 4 sata. Na kraju sklonite foliju, prelivajući but sokom od limuna i istopljenim maslacem.

Od preostale marinade napravite sos. Za taj cilj pomešajte 2 kašike brašna i malu količinu vode. Kuvajte na umerenoj vatri oko 5 minuta, mešajući često.

Pečeni svinjski but pod folijom je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: