Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Torta Garaš od keksića

Torta Garaš od keksića

Deni_DDeni_D
Početnik
82404
Torta Garaš od keksića
Fotografije: Deni_D
1 / 11
29/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
20
"Domaću tortu Garaš od keksića poslužujemo sa povodom ili bez povoda"

Potrebni sastojci

  • keksići - 500 g, obični 3×170 g
  • orasi - 150 g, mleveni
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 150 g
  • kakao - 50 g
  • kravlji maslac - 150 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 3 komada, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu improvizovanu Garaš tortu u odgovarajuću posudu sitno izlomimo keksiće, u njih dodajemo 50 g oraha, izmešamo i ostavljamo sa strane.

U drugu posudu stavljamo šećer i kakao i blago ih izmešamo da se pomešaju.

U drugu posudu na ringlu stavljamo mleko i maslac dok se maslac ne istopi i skidamo sa ringle.

Nakon toga ga dodajemo u šećer i kakao i dobro mešamo kašikom. Dobijenu smesu sipamo u izmrvljene keksiće, dobro izmešamo dok keksići u potpunosti ne upiju smesu.

Pripremamo prsten za pečenje sa papirom za pečenje.

Sipamo tamo smesu od keksića i pritiskamo i zagladimo odozgo. Ostavljamo u frižideru na 2 sata.

Kada je već ohlađeno, vadimo iz frižidera i pripremamo čokoladnu glazuru. Stavljamo u kaserolu 200 ml tečne pavlake i 3 čokolade na slabu vatru dok se čokolade ne istope i dok se ne dobije homogena smesa.

Kada je gotovo, sipamo ceo sadržaj na tortu u prsten i vraćamo ponovo u frižider na 2 sata.

Pripremamo trake od papira za dekoraciju ili foliju, isečeno po vašem izboru oblika.

Nakon što se glazura ohladila, oslobađamo keks tortu od prstena, stavljamo trake i posipamo ostalim orasima, može kokosovim brašnom ili izrendanom čokoladom.

Torta Garaš od keksića je unikatna za povod ili bez povoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: