Način pripreme
Jaja se podele na žumanca i belanca.
Brašno se meša sa žumancima žicom za mućenje.
Postepeno se dodaje sveže mleko.
Smesa se procedi kroz cediljku.
Dodaje se polovina šećera i muti se mikserom dok se ne dobije pena.
Sipa se u posudu za kuvanje mleka i kuva se uz neprestano mešanje dok se ne zgusti.
Ostavlja se da se ohladi.
Belanca se mute sa drugom polovinom šećera i mute se u penu.
Kada se žuti krem ohladi, pomeša se sa belim kremom od belanaca.
Dodaje se vanila i veoma dobro se meša.
Keksići se izmrve u tepsiju u kojoj će biti keks trota.
Keksići se izmešaju sa polovinom krema kako bi veoma dobro upili, nakon čega se sipa i ostali bavarski krem.
Meša se sa keksićima i zaglađuje se kao torta.
Keks torta sa bavarskim kremom se ostavlja u frižideru na 12 sati, nakon čega se konzumira.