Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks torta sa bavarskim kremom

Keks torta sa bavarskim kremom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Keks torta sa bavarskim kremom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
29/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Zamislite koliko je lepo da znate da vas kod kuće čeka jedna takva domaća keks torta"

Potrebni sastojci

  • Za Bavarski krem
  • kozje sveže mleko - 1 l
  • speltino brašno - 150 g
  • smeđi šećer - 250 g
  • jaja - 6 komada
  • vanila - 2 komada
  • keksići od spelte - 500 g, zdravi, domaći
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se podele na žumanca i belanca.

Brašno se meša sa žumancima žicom za mućenje.

Postepeno se dodaje sveže mleko.

Smesa se procedi kroz cediljku.

Dodaje se polovina šećera i muti se mikserom dok se ne dobije pena.

Sipa se u posudu za kuvanje mleka i kuva se uz neprestano mešanje dok se ne zgusti.

Ostavlja se da se ohladi.

Belanca se mute sa drugom polovinom šećera i mute se u penu.

Kada se žuti krem ohladi, pomeša se sa belim kremom od belanaca.

Dodaje se vanila i veoma dobro se meša.

Keksići se izmrve u tepsiju u kojoj će biti keks trota.

Keksići se izmešaju sa polovinom krema kako bi veoma dobro upili, nakon čega se sipa i ostali bavarski krem.

Meša se sa keksićima i zaglađuje se kao torta.

Keks torta sa bavarskim kremom se ostavlja u frižideru na 12 sati, nakon čega se konzumira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: