bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjetina u đuvečari sa piletinom

Jagnjetina u đuvečari sa piletinom

Mariana Petrova IvanovaMariana Petrova Ivanova
Početnik
1k905k116
Jagnjetina u đuvečari sa piletinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 2
27/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ako volite jagnjetinu, obavezno je napravite po ovom receptu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjetinu i skuvajte je u ekspres loncu sa malo soli otprilike 15 minuta.

Izvadite i procedit ebujon.

U đuvečari propržite obe glavice luka (sitno iseckane) sa 6 supenih kašika ulja.

Operite i ocedite pirinač. Dodajte ga u đuvečaru. Propržite na kratko i sipajte bujon. Na 2 šolje pirinač sipajte 6 čaša vode/bujona. Dodajte začine i stavite meso odozgo.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite, ohladite i poslužite.

Jagnjetina u đuvečari sa pirinčem je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: