Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarmice od loze sa pečurkama i pirinčem

Posne sarmice od loze sa pečurkama i pirinčem

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k20
Posne sarmice od loze sa pečurkama i pirinčem
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
25/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Eh, te posne sarmice od loze, kako mogu da budu toliko ukusne"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 tegla
  • listovi loze - 1 tegla
  • majčina dušica
  • čubar
  • ulje - 100 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite listove loze u tanjiru. Iseckajte luk i zapržite u tiganju. Dodajte pečurke da se i one izdinstaju.

Sipajte pirinač, promešajte i dodajte začine.

Sipajte vodu, čim provro, sklonite sa vatre. Stavite nadev u listove i uvijte sarmice od loze.

Poređajte sarmice u posudu, prelijte vodom i pritisnite tanjirom.

Kuvajte posne sarmice od loze sa pečurkama i pirinčem dok pirinač ne bude gotov i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: