bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Dinstana Teletina»Teletina sa pečurkama i sokom od paradajza

Teletina sa pečurkama i sokom od paradajza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Teletina sa pečurkama i sokom od paradajza
15/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Pitate se kako da spremite savršeno jelo sa teletinom? Evo tajnog recepta"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 kašike
  • pečurke - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • pavlaka - 150 ml, tečna
  • sok od paradajza - 50 ml
  • belo vino - 50 ml
  • majčina dušica
  • so
  • biber
  • beli biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće i pospite ih biberom, alevom paprikom i brašnom.

Zapržite u dubokom tiganju sa maslacem sa svih strana.

Izvadite i u istom tiganju zapržite luk i pečurke.

Prelijte ih vinom i mešajte dok alkohol ne ispari.

Sipajte sos od paradajza i mešajte.

Vratite meso i posolite ga.

Prelijte dinstanu teletinu pavlakom, promešajte i sklonite sa vatre.

Pospite preostalim začinima i servirajte sa kuglom kuvanog pirinča.

Teletina sa pečurkama i sokom od paradajza je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: