Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač na Tiganju»Pirinač sa prazilukom i paradajzom

Pirinač sa prazilukom i paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Pirinač sa prazilukom i paradajzom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
28/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"I posna jela mogu da budu mnogo, ali mnogo ukusna - ubeđeni smo da ćete i vi biti našeg mišljenja nakon što spremite ukusan pirinač sa paradajzom i prazilukom"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 1 šolja
  • paradajz - 1 tegla (400 g) sterilisan
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač dobro pod tekućom vodom i ostavite da se procedi.

Očistite i isecite praziluk na sitno.

U šerpi zagrejte ulje i dodajte isečen praziluk, zapržite dok ne omekša. Dodajte proceđeni pirinač i nastavite prženje dok pirinač ne dobije prozračnu boju.

Dodajte paradajz, biber po ukusu, sipajte 3 šolje tople vode i promešajte.

Smanjite ringlu na slabu vatru i nakon što jelo provri posolite po ukusu i zatvorite poklopac šerpe, ostavite da se krčka mešajući povremeno dok pirinač ne bude gotov.

Pred sam kraj kuvanja pospite origanom, promešajte i sklonite posni pirinač sa ringle.

Ostavite pod zatvorenim poklopcem pirinač sa prazilukom i paradajzom da se dinsta oko 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: