Način pripreme
U posudu prosejte brašno i dodajte mlevene orahe i kakao, izmešajte da se dobije homogena smesa.
Posebno umutite jaja sa šećerom u sipkasti krem, dodajte suve sastojke u etapama, pažljivo mešajte špatulom.
Podelite smesu na dva dela, peći ćete dve posebne kakao kore. U kalup za tortu sa padajućim zidovima prečnika 24 cm stavite na dno papir za pečenje.
Sipajte jednu smesu i stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180°C, pecite otprilike 15 minuta ili dok ne bude gotovo. Tako ispecite i drugu polovinu smede. Ostavite kore da se u potpunosti ohlade.
Napravite šećerni sirup kojim ćete zaliti kore za prelivenu tortu.
U metalnoj posudi pomešajte šećer i vodu, nakon što provri kuvajte 5 minuta. Gotovim sirupom začijte kore pomoću kašike. Ostavite da se u potpunosti ohlade.
U posudu izlomite obe vrste čokolade na kockice. Posebno zagrejte pavlaku dok ne provri i njome zalijte čokoladne štanglice, mešajte dok se u potpunosti ne pretvori u homogenu smesu.
Periodično mešajte čokoladnu smesu da se ne bi stvorila kora dok se u potpunosti ne ohladi. Ohlađeni i već zgusnut čokoladni ganaš mutite mikserom na visokom stepenu miksera.
Sastavite klasičnu čokoladnu tortu naizmenično ređajući koru i čokoladni ganaš.
Dekorišite prelivenu čokoladnu tortu po vašem izboru!