Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pršuta»Začinjen sušeni svinjski vrat

Začinjen sušeni svinjski vrat

NikiNiki
Guru
558783k145
Začinjen sušeni svinjski vrat
Fotografije: Niki
1 / 2
03/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
20
"Da znate kakva je velika đakonija ovo sušeno mesce"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 2 kg
  • morska so - 4 kg
  • kumin - 2 kašike
  • aleva paprika - 4 kašike
  • čubar - 4 kašike
  • biber - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso za ovaj sušeni svinjski vrat očistimo, ako želite ostavite celo parče ili ga isecite na manje.

Na dno posude stavljamo obilno morsku so, stavljamo svinjski vrat i ponovo obilno pokrivamo.

Ostavljamo na hladnom 24 sata. Nakon toga sklanjamo so i isplaknemo pod tekućom vodom, natopimo u vodi minimum 5 sati.

Nakon toga osušimo, pravimo rupu i provučemo zdrav konac.

Začine pomešamo i dobro uvaljamo meso.

Pritiskamo težinom da stoji oko 15 sati, može i više. Zakačimo vrat na suvo i provetrivo mesto.

Sušimo meze minimum 10-15 dana.

Zavisi od vremena i debljine sušenog mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: