bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od sočiva u rerni

Ćuftice od sočiva u rerni

Kiril MihailovKiril Mihailov
Početnik
261306
Ćuftice od sočiva u rerni
Fotografije: Kiril Mihailov
1 / 4
08/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"I na vegetarijance smo mislili"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 2 tsp.
  • luk - 1 glava
  • beli luk - 2 čena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • jaja - 2 komad
  • prezle - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica, u prahu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite sočivo. Potopite ga u toplu vodu pola sata da se brže skuva.

Stavite sočivo u lonac sa 4 šolje vode i kada prokuva posolite ga, kuvajte dok ne bude gotovo, a za to vreme spremite povrće.

Crni luk, beli luk i papriku sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekšaju.

Pošto je sočivo skuvano, ocedite ga ako ima viška tečnosti i dodajte povrće. Ostavite da se ohladi.

Zatim umutite jaja i dodajte ih u ohlađenu smesu. Dodajte začine i dobro promešajte. Dodajte prezle i brašno i dobro umesite.

Rukama oblikujte ćuftice od sočiva, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom pre nego što oblikujete svaku. Ređajte ih u pleh na papir za pečenje.

Vegetarijanske ćuftice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, a zatim ih izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade pre nego što ih skinete sa papira za pečenje.

Ćuftice od sočiva u rerni možete poslužiti uz salatu ili mlečni sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: