Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Kuvani đevrečići sa susamom

Kuvani đevrečići sa susamom

GoldGold
Šegrt
213924
Kuvani đevrečići sa susamom
Fotografije: Gold
1 / 2
12/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Ukusni đevrečići sa susamom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • susam
  • seme maka
  • kumin
  • maslac - za premazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo odgovarjauću posudu za mešenje testa i prosejemo brašno u njega.

U sredini posude pravimo udubljenje. Stavljamo so, šećer, sirće, kiselo mleko, sodu i malo mlake vode. Mesimo tvrdo testo.

Zatim uzimamo jednu plitku posudu i sipamo 300 g vode.

Stavljamo na ringlu i ostavljamo da voda provri. Za to vreme možemo da napravimo đevrečiće.

Kada voda provri, napravljene đevreke ubacujemo u ključalu vodu na 5 minuta.

Vadimo ih rešetkastom kašikom. Ređamo ih u maslacem podmazanu tepsiju. Posipamo ih prvo susamom, posle semenom maka i kuminom.

Stavljamo u rernu da ispečemo đevrečiće.

Pečemo kuvane đevrečiće sa susamom do ne dobiju bledo rozikastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: