bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Šnenokle iz rerne

Šnenokle iz rerne

Marija MilovanovićMarija Milovanović
Početnik
28136810
Šnenokle iz rerne
Fotografije: Marija Milovanović
1 / 6
28/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Preporučujemo da odmah napravite duplu porciju"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 l
  • jaja - 6 kom.
  • brašno - 6 s.k.
  • šećer - 10 s.k.
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ulje - malo
  • piškote - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu uključiti da se greje na 180 stepeni.

Žumanca odvojiti od belanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Žumanca pomešati sa brašnom, šećerom i vanilin šećerom, pa razmutiti sa malo hladnog mleka da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva.

Pleh podmazati, pa kašikom stavljati gomilice snega od belanaca i peći u zagrejanoj rerni dok malo dobiju boju, oko 15 minuta, zavisi od rerne. Ako vam rerna peče nejednako, dobićete kao ove moje na fotografiji, one bliže ivici pečenije, a u sredini manje pečene.

Kad mleko provri, lagano sipati smesu od žumanaca uz stalno mešanje i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Dok se krem skuva, i šnenokle će biti pečene.

Pečene šnenokle izvaditi odmah špatulom u činiju, ako ostanu da se ohlade u plehu zalepe se. Preliti vrućim kremom i VOILA! Šnenokle iz rerne su gotove!

Da bih izbegla prepucavanje među decom ko je koliko pojeo, najlakše mi je da odmah podelim po činijama, oni prebroje koliko ima i koliko ko može da pojede. A koliko vole ovaj desert, nikada ga ne spremam sa jednim litrom mleka, nekad je i dve malo...

Ako želite da dodate piškote, kad poređate pečeni šne u činiju/činije, pored šnea stavite poškote polomljene na 2 dela, jer onda lepše upiju krem i budu meke i sočne. Ja ih sad nisam imala.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: