bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Milibrot»Moji savršeni milibrot mafini

Moji savršeni milibrot mafini

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
584362k63
Moji savršeni milibrot mafini
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
29/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Upravo tako - ovo su savršeni milibrot mafini"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • svež kvasac - 21 g (pola kockice)
  • šećer - 150 g
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • kravlji maslac - 100 ml, istopljeni
  • limun - 1 kom. (izrendana kora)
  • vanila - 2 g
  • tečni zaslađivač - 2 supene kašike
  • brašno - 600 g
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejano mleko se dodaju kvasac i po supena kašika šećera i brašna. Ostavlja se na toplom dok se kvasac ne aktivira.

Posebno u posudi se mute ostali šećer, polovina masti, tečni zaslađivač, ova jaja i belance trećeg.

Brašno se proseje, U njega se dodaje so, izrendana kora limuna i vanila. U sredini se pravi udubljenje u koje se sipa aktivirani kvasac.

Mesi se meko testo za milibrot tako što se u nekoliko navrate dodaje ostala masnoća. Mesi se dok se u potpunosti ne apsorbuje. Testo se ostavlja da naraste na toplom dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Deli se na lopte koje se sa svoje strane dele i prave se fitilji od njih. Fitilji se pletu, oblikuju se u loptu i stavljau u prethodno nauljena gnezda u obliku mafina.

Milibrot mafini sa ostavljaju ponovo da narastu. Pre nego što se stave u rernu premazuju se odvojenim žumancem i posupaju se vlažnim kristal šećerom.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C otprilike pola sata ili dok se ne dobije lepa boja.

Neka vam je ukusno sa mojim savršenim milibrot mafinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: