Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Desert od banane, manga i jagode bez šećera

Desert od banane, manga i jagode bez šećera

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Desert od banane, manga i jagode bez šećera
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
02/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Desert od banane, manga i jagode bez šećera - možete ga jesti bez brige o struku"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • orašasti plodovi - 200 g (miksr ili samo jedna vrsta po izboru)
  • urme - 70 g, bez koštice
  • kokosovo ulje - 45 g
  • kakao - 1 supena kašika, prirodni
  • Krem
  • maskarpone - 120 g
  • banane - 2 komada
  • mango - 1 komad
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • želatin - 3 i 1/2 lista
  • Ukras
  • jagode - otprilike 6 komada, manje
  • menta - sveži listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru u blenderu sameljite sve sastojke (orašaste plodove i urme zajedno sa kakaom i kokosovim uljem). Rasporedite smesu u malu tepsiju dimenzija 20/20 cm i stavite u frižider.

Pripremite lagani voćni krem tako što sameljete banane, mango i sok limuna. Posebno umutite maskarpone u vazdušast krem i pomešajte sa voćnim pireom dok se ne dobije gladak krem.

Hidrirajte želatin u hladnoj vodi i kada nabubri istopite ga sa malo vode u mikrotalasnoj rerni na slaboj temperaturi.

Sipajte ga u krem i lepo izmešajte.

Sipajte smesu na ohlađenu koru i stavite u frižider na minimum 4 sata ili dok se krem ne stegne.

Da biste servirali isecite desert na kvadratiće manje dimenzije i stavite odozgo jagode iseckane na kriškice.

Po želji slatke kolačiće ukrasite listom sveže mente.

Izuzetno lagan i veoma ukusan desert. Iako nema šećera i dodatih zaslađivača, njegova slatkoća je nežna, nenametljiva i sasvim dovoljna.

Ipak ako želite možete da ga pojačate kašičicom stevije ili sirupom od agave koje možete dodati u krem i u koru vašeg deserta od banane, manga i jagode bez šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: