Način pripreme
Za koru u blenderu sameljite sve sastojke (orašaste plodove i urme zajedno sa kakaom i kokosovim uljem). Rasporedite smesu u malu tepsiju dimenzija 20/20 cm i stavite u frižider.
Pripremite lagani voćni krem tako što sameljete banane, mango i sok limuna. Posebno umutite maskarpone u vazdušast krem i pomešajte sa voćnim pireom dok se ne dobije gladak krem.
Hidrirajte želatin u hladnoj vodi i kada nabubri istopite ga sa malo vode u mikrotalasnoj rerni na slaboj temperaturi.
Sipajte ga u krem i lepo izmešajte.
Sipajte smesu na ohlađenu koru i stavite u frižider na minimum 4 sata ili dok se krem ne stegne.
Da biste servirali isecite desert na kvadratiće manje dimenzije i stavite odozgo jagode iseckane na kriškice.
Po želji slatke kolačiće ukrasite listom sveže mente.
Izuzetno lagan i veoma ukusan desert. Iako nema šećera i dodatih zaslađivača, njegova slatkoća je nežna, nenametljiva i sasvim dovoljna.
Ipak ako želite možete da ga pojačate kašičicom stevije ili sirupom od agave koje možete dodati u krem i u koru vašeg deserta od banane, manga i jagode bez šećera.