Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečeno jagnjeće meso sa krompirom

Pečeno jagnjeće meso sa krompirom

Pečeno jagnjeće meso sa krompirom3 / 3
13/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Jagnjetina sa krompirom - večna klasika koju obožavamo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • Za marinadu
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • univerzalni začin - za jagnjetinu, Magi
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo marinadu za jagnjetinu mešajući nabrojane sastojke, mažemo meso i ostavljamo da upije jedan sat.

Stavljamo u posudu za pečenje oljušten krompir, isečen luk, šargarepu na šajbne.

Stavljamo jagnjeće meso u sredinu posude za pečenje, dolivamo 200 g vode, sečemo po želji mladi luk i pokrivamo folijom.

Pečemo 2 sata na 200 stepeni ili dok sastojci ne budu gotovi.

Nakon što je gotovo, sklanjamo foliju i zapečemo jagnjetinu dok se ne dobije ukusna korica.

Prijatno!

Uz pečenu jagnjetinu sa krompirom može da se servira zelena salata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: