Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Parti bataci sa pirinčem i krompirom

Parti bataci sa pirinčem i krompirom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535762
Parti bataci sa pirinčem i krompirom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Spremni smo za goste uz ove sjajne parti batake sa pirinčem i krompirom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • luk - 2 glavice, star
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 4 šolje, domaći
  • biber - u zrnu
  • lovorov lsit - 2 lista
  • piment - 2 zrna
  • kari - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • so
  • biber - mleveni
  • univerzalni sos
* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo batake solju, biberom i univerzalnim sosom. Zapečemo ih u tiganju, izvadimo i poređamo u oblu posudu za pečenje.

U dubokom tiganju zapržimo sitno isečene dve glavice luka i narenanu šargarepu, beli luk, krompir na kocke, dodajemo i pirinač.

Nakon što postane prozračan dodajemo 4 šolje ukusnog domaćeg bujona.

Začinjavamo solju i dodajemo kari i kurkumu. Dodajemo lovorov list, piment i zrna bibera.

Prebacujemo pirinač u posudu za pečenje oko parti bataka.

Stavljamo u rernu da se peče dok meso ne dobije prijatnu preplanulost i pirinač ne postane sunčano žut.

Nakon pečenja sočne pileće batake pokrivamo većom posudom i ostavljamo da pirinač nabubri i upije svu vodu i bujon.

Nek vam je ukusno uz ove parti batake sa pirinčem i krompirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: