Patišpanj kolači sa cvetićima od maslaca
Пандишпанови пасти с маслени цветя
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kolači za goste»Patišpanj kolači sa cvetićima od maslaca

Patišpanj kolači sa cvetićima od maslaca

Doni NikiDoni Niki
Početnik
229471k46
Patišpanj kolači sa cvetićima od maslaca
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
31/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Patišpanj kolači sa cvetićima sa maslacem - sjajni za svaki povod"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
  • Krem za premazivanje
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 50 g
  • slatko od jagoda - 3 supene kašike
  • Krem od maslaca
  • maslac - 250 g
  • kondenzovano mleko - 1 pakovanje (397 g)
  • gel boja
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja sa šećerom se mute mikserom dok ne pobele, brašno i kakao se proseju i dodaju se u smesu, meša se špatulom odozdo ka gore.

Sipa se u pravougaonu tepsiju rerne, obloženu papirom za pečenje. Peče se na 170 stepeni dok ne bude gotovo.

Gotova kora se uvija u rolat zajedno sa papirom, sačeka se da se ohladi. Skida se papir i seče se na komade otprilike 5 cm.

Slatka pavlaka sa šećerom u prahu se muti dok ne bude gotova. Odvaja se nekoliko kašika za premazivanje kolača sa strane, a u drugi se dodaje slatko od jagoda.

Svako parče se razvija i premazuje se smesom od jagoda i ponovo se uvija u rolat. Čistom četkom se premazuje sa svih strana.

Krem od maslaca:

Maslac se muti na maksimalnoj snazi 5 minuta, nakon čega se postepeno dodaje kondenzovano mleko. Muti se još 7-8 minuta. Dobijeni krem se boji bojom, sipa se u špric za jednokratnu upotrebu sa dodatkom i špricaju se cvetovi i listovi.

Patišpanj kolači sa cvetićima sa maslacem su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: