Prolećna salata od maslačaka na korejski način
Пролетна салата от глухарче по-корейски
bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Prolećna salata od maslačaka na korejski način

Prolećna salata od maslačaka na korejski način

Ivi  VaccaIvi Vacca
Šef kuhinje
538491k196
Prolećna salata od maslačaka na korejski način
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
31/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Prolećna salata od maslačaka na korejski način - definitivno izaziva interesovanje"

Potrebni sastojci

  • soja sos - 1 supena kašika
  • balzamovo sirće - 1 supena kašika
  • gočugaru - 1 supena kašika, korejski čili u prahu
  • susamovo ulje - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • med - 2 supene kašike ili pirinčani sirup od šećerne cvekle (malo slatke note veoma dobro ide)
  • maslačak - otprilike 200 g, mladi nežni listovi
  • po želji
  • susamovo seme
  • mladi luk - u finim kružićima ili beli luk
  • beli luk - sitno izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremate dresing (zato što gočugaru treba da nabubri na kratko za lepšu boju i više arome). U velikoj posudi za salatu pomešajte sve sastojke za dresing dok se ne dobije blago gusta konzistencija. Stavljamo sa strane.

Dobro operite maslačke i otkinite uvele delove. Ostavite da odstoji u vodi sa malo sirćetana otprilike 10 minuta tako da se listovi osveže. Ponovo dobro isperite i posušite.

Pažljivo pomešajte sa dresingom neposredno pre serviranja i nakon toga ponovo probajte, začinite ukoliko je potrebno. Po želji dodajte iseckan mladi luk ili beli luk, kao i beli luk.

Ova salata sa maslačkom veoma dobro ide uz čisto pečeno goveđe meso ili ribu. Ili prosto sipajte bogatu količinu salate u posudu pirinča.

Saveti: Kao i svaki korejski garnirung, ova prolećna salata od maslačaka na korejski način se dosta jako začinjava (s obzirom na to da se sa njom jede nezačinjen pirinač) i nije zamišljena kao tipična zapadna salata ili kao posebno jelo.

Dresing može da se koristi i za druge gorke salate kao što je Catalogna. Ovim dresingom često začinjavam i salatu sa jagnjetinom, rukolom i endivijom. Ali nakon toga smanjujem slatkoću.

Sa balzamovim sirćetom i maslinovim uljem kao sastojcima, ovaj dresing, naravno, nije tradicionalan recept za Gutžuri. Ali mediteranski sastojci, posebno balzamiko, dobro se kombinuju sa korejskim ukusima i ja volim da ih koristim u korejskim jelima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: