bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Penjurlija»Prosenik sa kukuruznim brašnom

Prosenik sa kukuruznim brašnom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Početnik
246321k40
Prosenik sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
13/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Savršen doručak - ne oduzima vreme, podseća na ukus davnih vremena, i dovoljan je za sve ukućane"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu retro penjurliju u posudu se stavlja kiselo mleko zajedno sa sodom, meša se i ostavlja se da se aktivira.

U durgoj posudi se mute jaja miskerom.

U umućena jaja se dodaje aktivirano kiselo mleko, ulje, pšenično brašno, prethodno pomešano sa praškom za pecivo.

Meša se drvenom kašikom i postepeno se dodaje i kukuruzno brašno.

Sir se izmrvi i dodaje se u smesu.

U odgovarajuću tepsiju se stavlja papir za pečenje i sipa se smesa.

Jednostavni prosenik se peče u umerenoj rerni otprilike 40 minuta.

Proverava se drvenom čačkalicom.

Čim se izvadi iz rerne, prosenik sa kukuruznim brašnom se premazuje kockicom kravljeg maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: