Način pripreme
Jaja se dele u dve posude, u jednu se stavljaju žumanca, a u drugu belanca.
Šećer se ravnomerno raspoređuje između njih. Belanca se mute miskerom u tvrde kese, a žumanca - dok ne pobele.
Jaja se dele u dve posude, u jednu se stavljaju žumanca, a u drugu belanca.
Šećer se raspoređuje ravnomerno između njih. Belanca se mute mikserom u tvrde kese, a žumanca dok ne pobele.
Brašno se proseje 2-3 puta, kako bi u njega ušlo više vazduha. Kada se umute belanca i žumanca, počinje njihovo mešanje, u etapama tako što se naizmenično slaže malo brašna, malo belanca u žumanca. Mešaju se špatulom pažljivo pokretima odozdo ka gore.
Peku se u tepsiji prečnika 26 cm, obloženoj papirom za pečenje sa svih strana, na 170°C bez ventilatora, 15-20 minuta.
Druga kakao kora se pravi slično kao i prethodna kora.
Gotove i ohlađene kore se seku na dva dela, dobijaju se ukupno 4 kore.
Čokoladni krem se pravi na sledeći način:
Čokolada se topi u mikrotalasnoj 2-3 minute da se dobije glatka kaša.
Pavlaka se muti dok se ne dobije tvrda konzistencija. Čokolada se ostavlja da se ohladi pre nego što se pomeša sa pavlakom.
Sastavlja se u prstenu, kore se seku do prečnika od 22 cm. Naizmenično se slažu bela kora, čokoladni krem, komadići banane, odozgo lagano ponovo krem, sledi smeđa kora, namoči se mlekom, nakon čega čokoladni krem, treća kora je bela.
Natopi se, sledi krem, banane, odozgo blago krem i na kraju se stavlja kakao kora, cela torta za rođendan se blago premazuje kremom i stavlja se u frižider ili kao što sam ja uradila - u zamrzivač na 45 minuta.
Razvija se fondan, za to vreme i kada je torta ohlađena i stegnuta, stavlja se fondan.
Dekoracija torte za novorođenu bebu je u potunosti sa fondanom.