Neobična kaša sa pečurkama bukovačama
Чудна каша с гъби кладница
bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Neobična kaša sa pečurkama bukovačama

Neobična kaša sa pečurkama bukovačama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Početnik
488163k19
Neobična kaša sa pečurkama bukovačama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
27/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Iz odeljka Recepti za dušu - domaća kaša sa aromatičnim pečurkama za ručak ili večeru - svakako je ukusno!"

Potrebni sastojci

  • bukovače - 250 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 3 supene kašike
  • belo vino - 50 ml
  • bujon od pečuraka - otprilike 500 ml (vode)
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • majčina dušica
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke bukovače i poređajte ih u trakama.

Zagrejte ulje i maslac i propržite pečurke na nekoliko minuta dok voda koju su apsorbovale ne ispari i ne ostanu samo na masti.

Dodajte sitno iseckane čenove belog luka i propržite i njih, mešajući.

Nakon toga dodajte brašno, izmešajte i čim promeni svoju boju, dodajte vino i bujon od povrća ili vodu u mlazu neprestano mešajući.

Takođe, dodajte prstohvat suve majčine dušice, soli i crnog bibera po ukusu.

Ostavite kašu da se krčka na ringli još 2-3 minuta, a nakon toga dodajte i pavlaku.

Kuvajte još nekoliko minuta, dok se ne dobije željena gustina kaše sa pečurkama.

Servirajte ovu neobičnu kašu sa pečurkama bukovačama sa malo sitno iseckanog svežeg peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: