Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Meze»Pohovani škampi sa susamom

Pohovani škampi sa susamom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pohovani škampi sa susamom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Sjajan recep za pohovane škampe koje možete da servirate sa čašom belog vina!"

Potrebni sastojci

  • škampi - 24 komada, veliki
  • brašno - 40 g
  • susam - 4 kašike
  • biber
  • jaje - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • za sos
  • soja sos - 50 ml
  • mladi luk - 1 struk
  • ljute paprike - 1/2 kašičice, sušene
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • šećer - 1 - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno, polovinu susama, so i biber u ručni mikser i dobro ispasirajte. Uvaljajte dobro škampe.

Umuite jaje u maloj posudi i pomešajte ga sa preostalim susamom, biberom i solju. Zagrejte ulje u voku.

Umačite uvaljane škampe u jaje, nakon čega ih stavljajte u ulje.

Ispržite ih i pomešajte sa sosom, koji se sprema tako što se pomešaju svi sastojci.

Pohovani škampi sa susamom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: