Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Zdravi mini čizkejkovi bez pečenja

Zdravi mini čizkejkovi bez pečenja

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Zdravi mini čizkejkovi bez pečenja
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
05/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Definitivno smo se zaljubili u ove mini čizkejkove koji pored toga što izgledaju strašno ukusno, zdravi su - pogledajte kako se prave i to bez pečenja"

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • bademi - 100 g, mleveni
  • kokosovo brašno - 40 g
  • kokosovo ulje - 100 g
  • med - 2 supene kašike
  • Za nadev
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • krem sir - 125 g
  • kokosov šećer - 3 supene kašike ili po ukusu
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • voće - po otprilike 200 g od svakog voća za nadev i ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kokosovo ulje sa kokosovim brašnom i medom. Oblikujte testo sa maslacem.

Podelite i rasporedite testo u kalupčiće za taljatele.

Gotove taljatele stavite u frižider na 2-3 sata ili dok se testo ne stegne, s obzirom na to da je kokosovo ulje je dosta tečno istopljeno.

Umutite kiselo mleko sa krem sirom i šećerom dok se ne homogenizuje. Želatin zalijte sa 2-3 supene kašike vode i ostavite da nabubri. Zagrejte nabubreli želatin na ringli na kratko.

Dodajte gotov želatin u smesu sa kiselim mlekom i dobro izmešajte. Od voća (maline, kupine i borovnice) odvojte deo za ukras, a ostalo pretvorite u pire.

Ako koristite voće (kao u ovom slučaju) sa semenčicama, provucite pire kroz cedilju kako bi se odvojile semenke. Proceđeni pire dodajte u mlečnu smesu sa želeom i izmešajte.

Napunite taljatele i stavite u frižider dok ne bude gotovo.

Kada se stegne smesa od želea, izvadite tartalete iz kalupa (dosta teško bude) i dekorišite mini čizkejkove ostalim voćem.

Zdravi mini čizkejkovi bez pečenja su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: