Način pripreme
Pomešajte kokosovo ulje sa kokosovim brašnom i medom. Oblikujte testo sa maslacem.
Podelite i rasporedite testo u kalupčiće za taljatele.
Gotove taljatele stavite u frižider na 2-3 sata ili dok se testo ne stegne, s obzirom na to da je kokosovo ulje je dosta tečno istopljeno.
Umutite kiselo mleko sa krem sirom i šećerom dok se ne homogenizuje. Želatin zalijte sa 2-3 supene kašike vode i ostavite da nabubri. Zagrejte nabubreli želatin na ringli na kratko.
Dodajte gotov želatin u smesu sa kiselim mlekom i dobro izmešajte. Od voća (maline, kupine i borovnice) odvojte deo za ukras, a ostalo pretvorite u pire.
Ako koristite voće (kao u ovom slučaju) sa semenčicama, provucite pire kroz cedilju kako bi se odvojile semenke. Proceđeni pire dodajte u mlečnu smesu sa želeom i izmešajte.
Napunite taljatele i stavite u frižider dok ne bude gotovo.
Kada se stegne smesa od želea, izvadite tartalete iz kalupa (dosta teško bude) i dekorišite mini čizkejkove ostalim voćem.
Zdravi mini čizkejkovi bez pečenja su gotovi.