Način pripreme
Isecite hladni maslac na male kockice. Sipajte šećer i maslac u posudu. Rukom počnite da stiskate šećer sa maslacem dok se ne pomešaju i dok se ne pretvore u zrnastu pastu.
Dodajte vanilin šećer i jaje. Žicom za mućenje lepo izmešajte dok se proizvodi dobro ne sjedine. Dodajte brašno, so, prašak za pecivo i sitno iseckanu tamnu čokoladu.
Izmešajte i umesite meko testo. Rukama oblikujte male loptice. Blago pritisnite da se spljeskaju. Odozgo zalepite čokoladne kuglice.
Stavite keks u tanjir u frižider na otprilike 30 minuta da se ohladi.
Vaše kolačiće poređajte na velikom rastojanju u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Ispecite keks sa komadićima čokolade u zagrejanoj rerni na 150°C otprilike 15 minuta.
Izvadite i ostavite da se ohlade, pre nego što konzumirate.
Čokoladni keks sa komadićima čokolade je gotov.