Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme od listova vinove loze sa nadevom od jaja i sira

Sarme od listova vinove loze sa nadevom od jaja i sira

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Sarme od listova vinove loze sa nadevom od jaja i sira
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 5
12/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Ovaj nadev sve nas dovodi u smutnju - nećemo se smiriti dok ne probamo ove sarmice od listova vinove loze"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - iz tegle
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • kravlji sir - 250 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • divlja nana
  • mirođija - 1/2 vezice
  • peršun - po želji
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i sitno nasecka. Stavlja se u dubok tiganj zajedno sa zagrejanim ulje da se proprži.

Dodaje se opran i oceđen pirinač, izmeša se i ostavlja se da se blago proprži dok ne postane staklast.

Postepeno se sipa 5 šolja voda. Kada voda upije, ali nije u potpunosti gotov, pirinač se skida sa ringle.

Sir krupno usitnimo i dodajemo ga u pirinač, dodajemo so, crni biber, divlju nanu i zelene začine, prethodno sitno iseckane.

Kada se smesa malo ohladi, dodaju se jaja i dobro se izmeša. Od dobijenog nadeva se uvijaju sarmice u list vinove loze.

Ređaju se u šerpu, odozgo na njih se stavlja porcelanski tanjir i sipa se voda da pokrije sarmice otprilike 1 prst.

Stavljaju se na ringlu i računa se 30 minuta od ključanja.

Sarmice od listova vinove loze sa nadevom od jaja i sira se jednu tople i hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: