bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Vegan namaz u patlidžanu

Vegan namaz u patlidžanu

ZoritsaZoritsa
Početnik
666594k82
Vegan namaz u patlidžanu
Fotografije: Zoritsa
1 / 9
21/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Stavite ovaj namaz na sto i broj vegana će se naglo povećati"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, osuši, ali ne ljušti se i ne sklanja mu se drška, ispeče se sa svih strana na dobro zagrejanom šporetu.

Ostavlja se da se ohladi, oljušti se blago samo gornji deo i nožem se rascepi.

Pomoću noža ili viljuške se ustini sredine patlidžana, ali se ne probija koža odozdo i sa strane.

Posipa se solju po ukusu, namvljenom ljutom paprikom (bez semenki), usitnjenim čenovima belog luka, peršunom, sirćetom i maslinovim uljem.

Meša se blago i servira se odmah ili ohlađen nekoliko sati u frižideru.

Namaz se garnira sa kriškama paradajza, začinjenim maslinovim uljem, solju, belim lukom i peršunom.

Dobro je da se ovaj ukusan vegetarijanski namaz servira sa obilnom količinom prepečenog hleba.

Vegan namaz u patlidžanu je mnogo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: