Pečeni jagnjeći but na turski način
Агнешко бутче печено по турски
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečeni jagnjeći but na turski način

Pečeni jagnjeći but na turski način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k1117k364
Pečeni jagnjeći but na turski način
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
06/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
3
"Pečena jagnjetina, koju ćete pripremati iznova i iznova"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad (oko 1, 5 kg)
  • mladi luk - 1 veza
  • nana - 2 stabljike, sveža ili suva
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 1 komad
  • suvi beli luk - po ukusu
  • suvi majoran - po ukusu
  • aleva paprika - 2 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi napravite marinadu na sledeći način.

Sipajte ulje, dodajte alevu papriku i biber, suvi majoran po ukusu i posolite, a po želji dodajte i suvi beli luk.

Sve ovo pomešajte i ostavite na stranu.

Meso dobro operite, možete ga ostaviti celo, a možete ga i iseći na porcije.

Stavite meso u posudu i dobijenom pastom premažite jagnjeći but sa svih strana.

Pokrijte posudu folijom i ostavite da meso upije aromatične začine.

Mladi luk dobro očistite, kao i nanu, ako je sveža i sitno je iseckajte.

Sipajte ih na dno pleha, poprskajte sa malo ulja i promešajte.

Paradajz oljuštite, ispasirajte i takođe sipajte na luk.

Na njih položite jagnjeći but, prelijte ga sa malo vode, pleh prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Jagnjetinu pecite u umerenoj rerni oko 90 minuta.

Na kraju skinite foliju i pecite do željene boje.

Dok pečete jagnjeći but, meso s vremena na vreme prelijte sosom sa svih strana.

Pečeni jagnjeći but na turski način je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: