bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni Krem»Voćni užitak sa kremom i milibrotom

Voćni užitak sa kremom i milibrotom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Početnik
1k1422k150
Voćni užitak sa kremom i milibrotom
Fotografije: Dobrinka Petkova
12/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Užitak vam je zagarantovan, zato zapišite recept i ne zaboravite da počastite komšije ovim neverovatnim desertom"

Potrebni sastojci

  • milibrot - suvi, 12 malih komada
  • [za kremg
  • sveže mleko - 800 ml
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 komada (po 0.2 g)
  • jaja - 2 komada
  • kakao - 1 supena kašika
  • pavlaka - 100 ml
  • za voćni žele
  • žele za torte - 1 kesica/crveni (10 g)
  • jagode - 150 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • za glazuru
  • pavlaka - 250 g, kisela
  • pavlaka - 100 ml, tečna
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 600 ml mleka da provri na ringli. Umutite jaja, šećer, skrob i ostalin 200 ml mleka. U ovu smesu u tankom mlazu sipajte vruće mleko uz neprestano mešanje.

Vratite nazad u šerpicu i stavite na ringlu. Mešajte dok se krem ne zgusti (2-3 minute). Podelite krem na dva dela i u jedan dodajte kakao i 50 ml pavlake. Mešajte dok ne postane glatko.

Dodajte drugih 50 ml u ostali krem i izmešajte. U šerpu sipajte naseckane jagode i šećer. Kuvajte dok se ne zgusti. Pasirajte i dodajte ih u žele, koji ste pripremali prema uputstvu. Dobro izmešajte.

Počinjemo da sastavljamo voćni krem. Na dno odgovarajuće čaše stavite komad milibrota.

Sipajte beli krem i zagladite (rasporedite ga u čaše jednako). Na njega stavite drugi komad milibrota, sipajte voćni žele, nakon toga ponovo milibrot i na kraju kakao krem.

Dekorišite pavlakom umućenom u gladak krem.

Voćni užitak sa kremom i milibrotom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: