Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Moji kuvani đevreci sa susamom

Moji kuvani đevreci sa susamom

DianaDiana
Početnik
125261
Moji kuvani đevreci sa susamom
Fotografije: Diana
1 / 3
23/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Mali đevreci za doručak, za kancelariju, za piknik ili prosto tako - u kesici u vašoj ženskoj torti"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kockica
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šoljice
  • brašno - otprilike 350 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmešamo kvasac sa šećerom i malo tople vode.

Kada se aktivira, dodajemo kiselo mleko, so i ulje.

Na kraju dodajemo i brašno. Testo je meko i odgovarajuće za rad.

Na ringlu stavljamo šerpu sa vodom i malo soli.

Kada voda provri, pažljivo pripremamo fitilje od testa, oblikujemo ih kao đevreke i stavljamo u vodu.

Treba da isplivaju na površinu.

Rešetkastom kašikom vadimo male đevreke i ređamo ih u tepsiju na papir za pečenje.

Pečemo otprilike 30 minuta u umerenoj rerni na 180°C.

Pre nego što ih stavimo u rernu, posipamo kuvane đevreke krupnom solju i susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: