Način pripreme
Pripremanje smeđih kora: Mutite jaja dok ne pobele. Dodajte šećer i nastavite da mešate. Nakon toga dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i vanile.
Na kraju dodajte istopljeni kakao u vrućoj vodi. Pažljivo izmešajte špatulom.
Od dobijene smese ispecite 3 kore (22 cm) na 180 stepeni 12-15 minuta. Nemojte ih prepeći, treba da ostanu sočne. Ostavite ih da se ohlade.
Pripremanje belih kora: Belanca se odvoje od žumanaca. Umutite ih u sneg. Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobele.
Nakon toga počnite da dodajete belanca u žumanca naizmenično slagajući prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanile. Završite belancima i pažljivo izmešajte.
Ispecite koru u tepsiji rerne, na 180 stepeni 10-15 minuta. Kada se ohladi, od nje prstenom (15 cm) isecite 4 kore.
Pripremite i poslednju koru: Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Pažljivo dodajte ulje i na kraju brašno. Izmešajte špatulom i ispecite 1 koru (24 cm).
Ostavite da se ohladi, isecite je na 10 trouglića i svaki namažite karamel glazurom. Ostavite ih sa strane dok ne sastavite tortu.
Pripremanje voćnog krema: Pasirajte voće i stavite ga zajedno sa šećerom na ringlu kako bi smesa uzavrela. Izmešajte skrob sa vodom i dodajte ga u voćnu smesu. Mešajte dok se ne zgusti. Dodajte maslac i izmešajte.
Pripremanje mlečnog krema: Stavite mleko na ringlu da provri. Umutite žumanca sa pudingom i 1 supenom kašikom mleka. Sipajte u tankom mlazu vruće mleko u žumanca.
Vratite nazad u šerpu na ringlu i mešajte dok se ne zgusti krem. Skinite sa vatre i dodajt emaslac. Dobro izmešajte i ostavite krem da se ohladi.
Kada se ohladi, umutite ga mikserom tako što dodate i tečnu pavlaku. Mutite dok se ne dobije gladak krem.
Sastavljanje torte: Stavite jednu koru u kalup u kom ste je pekli. Sipajte jedan deo voćnog krema (blago topao), ostavite da se stegne i odozgo sipajte jedan deo mlečnog krema.
Sledi ponovo kora, voćni krem, mlečni krem, kora. Tako napravite i malu tortu sa beli m korama. Obe torte premažite sa 150 ml umućene pavlake.
Stavite ih u frižider na nekoliko sati da se stegnu. Zagrejte pavlaku (200 ml) i u nju dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i umutite.
Obe torte namažite čokoladnim kremom. Veliku sa strane premažite izrendanom belim čokoladom, a malu - kokosovim brašnom.
Stavite veliku tortu na poslužavnik, odozgo pažljivo stavite malu. Po rubu velike pospite izrendnau crnu čokoladu.
Uzmite trouglaste komade i pažljivo ih poređajte (široki deo da preklapa veliku tortu, a oštri malu, tako što ih blago ogrnete). Tortu ukrasite ružama od umućene pavlake.
Praznična torta za 8. mart je gotova.