Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni kolač sa medom i orasima

Čokoladni kolač sa medom i orasima

Vanya DjordjevichVanya Djordjevich
Početnik
6414
Čokoladni kolač sa medom i orasima
Fotografije: Vanya Djordjevich
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kolač sa omiljenim sastojcima sa kojima ćete sa zadovoljstvom izneveriti svoju dijetu."

Potrebni sastojci

  • ulje repice - 1/2 šolje, ili meki maslac
  • čokolada - 1 kvadrat, nezaslađena
  • med - 3/4 šolje
  • jaja - 2 komada
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • kakao - 1/4 šolje, nezaslađen
  • brašno - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • čokoladni čips - 1 šolja
  • orasi - 3/4 šolje, pekan
  • Čokoladna glazura
  • voda - 1/8 šolje
  • med - 1/4 šolje
  • kakao u prahu - 1/3 šolje
  • poslastičarski šećer - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu do 250 stepeni- Napraskajte srednje veliki kalup za hleb nelepljivim sprejem.

Istopite zajedno maslac i čokoladu na slaboj vatri. Ako koristite ulje, istopite samo čokoladu, nakon toga skinite sa vatre i ulje izmešajte.

Stavite med u srednje veliku posudu i mutite na visokom ubrzanju električnim mikserom otprilike 2 minute ili dok ne dostigne neprovidnu konzistenciju pene. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog. Vanilu izmešajte.

Prosejte zajedno suve sastojke u posebnoj posudi srednje veličine.

Umutite istopljenu čokoladnu smesu u smesu sa medom i jajima.

Stavite suve sastojke, 1/2 šolje pekan oraha (ostavite drugu 1/4 čaše sa strane) i čokoladni čips i izmešajte dok se dobro ne pomešaju.

Smesu za kolač rasporedite u pripremljenoj tepsiji.

Pecite 25 do 30 minuta ili dok nož stavljen do kraja u centar ne izađe čist. Ohladite pre zalivanja čokoladnom glauzurom i sečenja (ozbiljno ili u suprotnom slučaju ćete imati izmrvljen čokoladni kolač).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: