bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Francuska janija od sočiva

Francuska janija od sočiva

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k2099k410
Francuska janija od sočiva
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
26/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Janija od sočiva po francuskom receptu - da li će vam se više dopasti od domaće, predstoji da saznate"

Potrebni sastojci

  • francusko sočivo - 400 g
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepe - 2 komada
  • crvene paprike - 1 komad
  • maslac
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • beli luk - 8 - 10 komada, čenovi
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeno povrće se sitno nasecka. Na maslinovom ulju se dinsta naseckan luk, šargarepa, crvena paprike i čenovi belok dok da omekša.

Dodaje se mala kašika aleve paprike, sipa se voda otprilike 1 litar i ostavlja se da provri.

Sočivo se opere, dodaje se u vrelu smesu od povrća i kada nabubri, dodaje se još vruće vode da se skuva, a to bude brzo za otprilike 20-25 minuta.

U omekšalo sočivo se dodaje so po ukusu.

U tiganju sa maslacem se zagreva i dodaje još 1 kašičica aleve paprike, meša se kratko i sipa se ponovo u sočivo.

Kada proključa, gotova je i isključuje se.

Možete posuti janiju od sočiva čubrom i servirati!

Veoma je ukusna ova francuska janija od sočiva!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: