Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač na tiganju»Arapski pirinač sa rezancima

Arapski pirinač sa rezancima

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Arapski pirinač sa rezancima
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Arapski pirinač je idealan za garnirung ili da se jede tokom posta."

Potrebni sastojci

  • rezanca - 1/2 šolje
  • basmati pirinač - 1 šolja
  • ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju se zagreva ulje i u njega se ubacuje rezance.

Uz neprestano mešanje zapečemo dok ne postane zalatasto.

Nakon toga dodajemo pirinač i mešamo dok ne postane prozračan.

Začinjava se solju i biberom i preliva se sa dve i po do tri šolje vode.

Meša se i ostavlja na laganoj vatri da se kuva pirinač u tiganju i više se ne meša.

Arapski pirinač je gotov, kada je upio svu tečnost.

Idealan je za garnirung ili za jelo tokom posta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: