Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa domaćim pestom sa paradajzom

Špagete sa domaćim pestom sa paradajzom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Špagete sa domaćim pestom sa paradajzom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Veoma brze i još ukusnije špagete sa domaćim pestom sa paradajzom - večera ili ručak za tili čas i za zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje
  • luk - 1 glavica, mala
  • orasi - ½ šolje
  • bademi - ½ šolje
  • paradajz - 4 komada
  • beli luk - 3 - 4 + 1 čen
  • parmezan - ½ šolje
  • bosiljak - 1 šaka, svež
  • maslinovo ulje - ½ šolje
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so
  • crni biber
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Blanširani bademi u vrućoj vodi tako što da stoje u vodi duže od 1 minute. Nakon toga se skida ljuska svakog badema.

Paradajz se lagano iseče nožem u iks sa donje strane. Blanšira se nekoliko minuta u vrućoj vodi kako bi nakon toga mogla da se skine koža. Seku se na veće komade i vadi se i seme.

Bademi i orasi se zajedno blendaju. U njih se dodaje beli luk, bosiljak, paradajz, parmezan i so i crni biber po ukusu.

Sve se dobro izblenda. Nakon toga se dodaje maslinovo ulje i paradajz pire i ponovo se blenda.

Špagete se skuvaju u posoljenoj vodi, nakon čega se cede tako što se odvaja deo vode.

Dodatni čen belog luka se nasecka, luk se sitno nasecka. Na zagrejanom ulju ili maslacu se proprži luk, nakon čega se sa njim proprži i beli luk.

Sipa se pesto, sipa se malo dvojene vode i izmeša se. Dodaju se špagete i sve se dobro izmeša.

Prilikom serviranja špagete sa domaćim pestom sa paradajzom mogu da se pospu sa još parmezana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: