Način pripreme
Brašno se proseje i u njega se dodaje prašak za pecivo i izrendana kora.
Posebno se mute jaja sa šećerom i vanila dok se ne dobije vazdušasta smesa.
U njih se postepeno dodaje suva smesa, meša se drvenom kašikom ili špatulom dok se ne dobije gusta i lepljiva smesa.
Stavlja se čokolada i meša se dok se ne rasporedi.
Kidaju se 2 lista providne folije i na svaki se raspoređuje polovina testa tako što se oblikuje francuski hleb. Lagano se pritiska odozgo, ali se ne tanji previše, zato što će se prilikom pečenja testo blago razliti sa strane.
Stavlja se u frižider na 30 minuta. Skida se folija i stavljaju se u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peku se na 180°С 25 minuta.
Kantučini se vade iz rerne i ostavljaju se da se ohlade na 5 minuta. Još blago toplo se seku na kriškice.
Ponovo se ređaju u tepsiju i domaće piškote se peku 10-15 minuta u zagrejanoj rerni na 170°С, kako bi se dobro osušile.
Obično se kantučini sa komadićima čokolade poslužuju sa crvenim vinom, ali odlično idu i uz kaficu ;)