Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pile sa brokolijem i Bešamel sosom u rerni

Pile sa brokolijem i Bešamel sosom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pile sa brokolijem i Bešamel sosom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Servirajte i jedite sa apetitom pile sa brokolijem i Bešamelom u rerni! Mnogo je ukusno"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1 velika glavica
  • pileće grudi - 2 komada (1 leptir, veliki)
  • kačkavalj - 150 g
  • crni biber - 2 kašičice ili po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • belo vino - 150 ml
  • Za bešamel
  • sveže mleko - 500 ml
  • kravlji maslac - 40 g
  • brašno - 40 g
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • beli biber - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi očistite od kožica i belih delova. Naseckajte ih na zalogaje i marinirajte u maslinovom ulju, crnom biberu, belom vinu, alevoj paprici i soli. Ostavite tako da odstoji otprilike 2 sata.

Nakon toga ocedite vino i prebacite meso u tepsiju.

Operite i naseckajte brokoli na ružice. Začinite ga solju, maslinovim uljem i crnim biberom i poređajte po piletu.

Za Bešamel propržite brašno na maslacu dok prijatno ne zamiriše. Sipajte malo po malo mleka uz neprestano mešanje drvenom kašikom ili metalnom žicom za mućenje kako bi vam bilo lakše.

Sos kuvajte otprilike 8-10 minuta na umerenoj vatri i na kraju ga začinite. Bešamel treba da bude malo ređi nego obično.

Proizvode u tepsiji zalijte belim sosom, uvijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C otprilike pola sata.

Izvadite tepsiju i proverite da li je meso i povrće gotovo, ako procednite, ostavite na još malo da se zapeku.

Na kraju pečeni brokoli pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu kako bi se istopio i uhvatio zlatlkastu koricu.

Servirajte i jedite sa apetitom pile sa brokolijem i Bešamelom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: