Punjene pečurke sa kačkavaljem i belim lukom
Пълнени гъби с кашкавал и чесън
bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u Maslacu»Punjene pečurke sa kačkavaljem i belim lukom

Punjene pečurke sa kačkavaljem i belim lukom

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
531142719
Punjene pečurke sa kačkavaljem i belim lukom
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 2
01/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Dodajte svežu salatu i evo vam ideje za ručak ili večeru."

Potrebni sastojci

  • pečurke - 10 komada, krupne
  • kačkavalj - 100 - 150 g, krupno izrendan
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • crni biber - ¼ kašičice
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 50 grama
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pečurke i odvajamo panjiće od njih.

Ređamo ih u nauljenu tepsiju sa kapicama na dole, posipamo ih sa malo soli i u svaku stavljamo po malo maslaca, a oko njih stavljamo panjiće.

U posudi pripremamo smesu za punjenje - presujemo čenove belog luka i pomešamo ih sa krupno izrendanim kačkavaljem. Smesu raspoređujemo po pečurkama i odozgo posipamo sa malo crnog bibera.

Punjene pečurke pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom.

Malo pre nego što su gotove, uključujemo rernu samo na gornji grejač dok se kačkavalj ne zapeče.

Pečurke punjene kačkavaljem i belim lukom možemo servirati sa bogatom svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: