Način pripreme
Jaja mutite u posudi. Dodajte so i kiselo mleko sa sodom.
U delovima sipajte kokosovo brašno pomešano sa vlaknim (Husk) i mešajte drvenom kašikom dok se ne obije homogeno testo. Stavite otprilike kašičicu i po sušenog ruzmarina i ponovo izmešajte.
Raširite testo u ravan sloj u maloj tepsiji otprilike 23-24 cm prečnik. Napravite udubljenja prstom i u njih zabodite masline - one mogu biti crne ili zelene (očišćene od koštice ili ne, to nije toliko bitno). Stavite nekoliko tankim komadića maslaca na fokaču i pospite ostalim ruzmarinom i sa malo maslinovog ulja.
Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ukusa fokača sa maslinama i ruzmarinom sa niskim procentom ugljenih hidrata ne dobije prijatnu zlatkastu boju.
Napomena: Nemojte se brinuti ako ima mnogo maslaca koji će se nakon topljenja videti na površini. Ono će se upiti posle i daće prijatnu mekoću i ukus italijanskom hlebu, zajedno sa maslinovim uljem, maslinama i ruzmarinom.
Prosto raskoš!