Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovani karfiol sa sirom iz rerne

Pohovani karfiol sa sirom iz rerne

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486071160
Pohovani karfiol sa sirom iz rerne
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 5
06/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Apetitni pohovani karfiol, servirajte sa čudesnim umakom"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1/2 glavice
  • prezle - 1/2 šolje (ili mrvice hleba)
  • tvrdi sir - 50 g, samleven (parmezan ili pekorino)
  • jaja - 1 komad
  • dimljena aleva paprika
  • ulje - za premazivanje
  • beli luk u prahu
  • sušeni paradajz - nekoliko komada
  • kisela pavlaka
  • sveža mirođija
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo zajedno mrvice, malo belog luka u prahu, biber, alevu papriku i sir.

Opran i isečen na ružice karfiol potopimo u umućeno jaje i pripremljenu smesu za pohovanje.

Stavljamo ih na rešetku, prethodno namazanu mašću i rešetku stavljamo u pleh.

Pečemo oko 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Pripremamo umak od kisele pavlake, pasiramo zajedno sa suvim paradajzom, malo soli, belim lukom u prahu i svežom mirođijom i u njega topimo apetitni karfiol.

Pohovani karfiol iz rerne je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: