Način pripreme
Mladi luk se očisti, opere i iseče krupnije.
Stavlja se u vok tiganj, dodaje se 100 ml ulja i proprži se na 5 minuta.
Listovi spanaća se veoma dobro operu i ocede od vode.
Zelje se opere, očisti od srednje žile i krupno se nasecka.
Kopriva i kiseljak se operu i ocede od vode.
Sremuš se opere, očisti od drški i krupno se nasecka.
Kada se mladi luk proprži, dodaju se spanać, zelje, kopriva, kiseljak i sremuš.
Veoma dobro se izmeša i proprži na 10 minuta uz periodično mešanje.
Kada se proprži, zeleniš se stavlja u đevđir da se iscedi.
Sir se usitni u posudi.
Dodaju se jaja i veoma dobro se izmeša.
Dodaje se oceđeni zeleniš i izmeša se.
Lisnato testo se ostavlja na sobnoj temepraturi da omekša.
Svaka kora se razvija i seče na dva dela.
U svaki deo se stavlja 1/4 nadeva i uvija se u rolat.
Uvijeni rolat se seče po dužini i uvija se, nakon čega se stavlja u prethodno nauljenu tepsiju. Isto se radi i sa ostalim pletenicama od lisnatog testa sa spanaćem.
Belance se promeša sa uljem i pletenice od lisnatog testa se njime.
Pletenice od lisnatog testa sa zelenišem za Cveti se peku 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C.