Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa bananama, maskarponeom i borovnicama

Torta sa bananama, maskarponeom i borovnicama

EliEli
Pomoćnik kuvara
7126
Torta sa bananama, maskarponeom i borovnicama
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Mnogo voća, mnogo pavlake i ukusna torta sa bananama, borovnicama i nedoljivim kremom od maskarponea i pavlake... proso savršeno"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 130 g
  • šećer - 150 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • ulje - 40 ml
  • za krem
  • maskarpone - 150 g
  • kisela pavlaka - 250 g
  • šećer u prahu - 30 g
  • vanila - 2 komada
  • za dekoraciju
  • banana - 1 ili 2 po želji
  • borovnice - 125 g
  • kakao - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru torte dobro pomešamo.

Pripremamo pleh sa papriom za pečenje. Homogenu smesu pečemo dva puta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo (oko 15-20 minuta).

Dok se kore peku, pripremamo krem za tortu. U posudu supamo pavlaku, dobro je pomešamo sa šećerom. Kad se lepo pomeša u njih dodajemo maskarpone i na kraju vanilu.

Kad se kore ispeku i ohlade počinjemo da ređamo tortu od pavlake. Prvu koru malo prelijemo - može sok iz kompota, šećerni sirup ili samo voda, cilj je da se malo nakvasi.

Preko sipamo deo krema i poređamo kriške banane.

Isto radimo i sa drugom korom.

Sipamo preko preostali krem, po želji tortu sa bananama posipamo kakaom.

Odozgo ređamo borovnice za kraj naše torte sa bananama, maskarponeom i borovnicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: