Tost sa keto hlepčićima

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Tost sa keto hlepčićima
Fotografije: Valeria
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ostavite male keto lepinje da odstoje 15-20 minuta pre rezanja. Stavite fil po želji i tostirajte ih."

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 150 g
  • husk - 45 g
  • prašak za pecivo - 8 g
  • so - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice /može se izostaviti/
  • jabukovo sirće - 10 ml
  • belanca - 3 komada
  • vrela voda - 180 ml
  • mortadela
  • mocarela
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suve sastojke u posudi i promešajte. Zatim se dodaju sirće i belanca. Ponovo promešati. Na kraju se sipa voda.

Prvo se meša špatulom ili kašikom, a na kraju se mesi rukama. Od dobijenog testa napravite 6 loptica.

Da biste sebi olakšali postupak, malo navlažite ruke.

Pečenje u air fryer-u:

Rešetku premažite sa malo ulja. Poređajte loptice testa. Premažite keto hlepčiće vodom i pospite semenkama. Peku se na programu pečenje - 160 stepeni. Prvo - 15 minuta na jednoj strani, a još 10 minuta na drugoj strani.

Pečenje u rerni:

Hlepčići za sendviče se ređaju u pleh obložen papirom za pečenje. Premažu se vodom i pospu semenkama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta.

Mali hlepčići se ostave 15-20 minuta pre sečenja. Stavite fil po želji i tostirajte ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: