Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Faširane šnicle»Pikantne šnicle od piletine

Pikantne šnicle od piletine

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Pikantne šnicle od piletine
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Pikantne šnicle od piletine služe se sa garniturom po želji, a za letnju sezonu sam odabrao paradajz. Saznajte zašto su ove šnicle plavo-zelene"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, od bataka
  • so
  • brašno - za uvaljivanje
  • jaja - 1, 2 komada
  • čips - 50 g, ljuti
  • prezle - 6 kašika
  • susam - 1 kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite kožu sa šnicli od pilećih bataka.

Posoljene su sa obe strane.

Stavite više brašna u duboku posudu. Umutite jaja u drugoj dubokoj posudi.

U treći duboki tanjir izgnječite ljuti čips /u ovom slučaju plavi/. U njega se dodaju prezle i susam. Svi sastojci su pomešani.

Pripremljen je pleh za pečenje sa papirom. Priprema za pikantne šnicle je gotova. Svaku šniclu dobro uvaljajte u brašno. Zatim u umućena jaja, pazeći da je dobro pokriju.

Šnicle od bataka su isečene nožem, ali im treba samo malo više pažnje. Dobro ih uvaljajte u začinjenu mešavinu ljutog čipsa tako da se zalepi na šnicle.

Ređajte ih u pleh. Šnicle pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pikantne šnicle od piletine služe se uz prilog po želji, a za letnju sezonu odabrao sam paradajz da bi jelo bilo lakše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: