Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Tradicionalna domaća ljutenica

Tradicionalna domaća ljutenica

IrraIrra
Početnik
11
Tradicionalna domaća ljutenica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
"Tradicionalna domaća lJutenica, koju namažemo na parče našeg finog hleba i jedemo sa belim sirom. ​"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 4 kg
  • paradajz - 2 kg
  • patlidžan - 2 kg patlidžana (ili 2 kg šargarepe)
  • ulje - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene paprike i patlidžan se peku, oljušte i samelju.

Paradajz se oljušti, melje i kuva 15 - 20 minuta.

Šargarepa se kuva 10 minuta i melje (ako je sa šargarepom).

Svi proizvodi za ljutenicu prže se na 500 ml ulja dok se ne zgusnu.

Raspoređuje se u tegle koje se zatvaraju i kuvaju 15 minuta.

Tradicionalna domaća ljutenica, koju namažemo na parče našeg finog hleba i jedemo sa belim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: