Način pripreme
Za ovu vazdušastu pitu kore se dele na dva dela - na dva mesta.
Stavite dve kore, između njih premažite uljem, pospite viljuškom izgnječenim sirom, na njih stavite još dve kore i tako ponavljajte postupak dok se ne završe kore u gomili.
Umotajte ih u debeli rolat i ostavite sa strane.
To se ponavlja i sa drugom gomilom kora, ponovo ih umotajte u rolat.
Stavila sam dva rolata jedan pored drugog i oštrim nožem ih isekla na oko dva centimetra debljine.
Sve pitice ružice ređam u pleh obložen papirom za pečenje.
Raspoređujem ih ravnomerno, može postojati rastojanje između njih.
Poprskam ih uljem koje je bilo u šolji za podmazivanje kora.
U posudi umutite jaja viljuškom, dodajte kiselo mleko sa 1/2 kašičice sode, gaziranu vodu i prstohvat soli.
Ovom mešavinom ravnomerno zalivam ruže i na svaku stavljam po parče kravljeg maslaca.
Pečem fantastičnu vazdušastu pitu na 180 stepeni do zlatne boje.