Način pripreme
Meso se iseče na svinjske šnicle. Posolite ih. Stavite med i senf u malu posudu. Dobro se promešaju.
Ovom smesom dobro premažite šnicle. Ređajte ih u nauljeni pleh. Dodajte malo vode i prekrijte folijom. Stavite u rernu na 180 stepeni.
Kada je meso spremno, folija se skida da se meso zapeče.
Oljuštite i operite krompir. Stavite ga u veliki lonac i prelijte vodom. Kuvati do kraja. Ocediti i ohladiti. Reže se na kocke. Peršun se opere i sitno isecka. Beli luk se oljušti i iseče na kriške.
Krompir će morati da se kuva najmanje dva puta, u zavisnosti od veličine tiganja koji ćete koristiti. Proizvodi se raspoređuju za celu količinu krompira.
U tiganj stavite ulje i maslac i zagrejte ih. Dodajte krompir. Prži se uz mešanje uz pomoć samog tiganja. Dodajte pavlaku, peršun i beli luk. Sotirani krompir posolite i pobiberite.
Dodaje se parmezan. Promeša se.
Pečena svinjetina sa krompirom i pavlakom je spremna da se podeli u porcije i nestaje za nekoliko sekundi.