Način pripreme
Bela repa se oljušti i ukloni se deo listova. Ispere se. Isecite na velike komade i stavite u šerpu.
Cvekla se oljušti i očisti. Operite i isecite na velike komade. Dodaje se u šerpu.
Oljuštite i operite krompir. Krupno se isecka i dodaje.
Sipajte toliko vode da pokrije povrće.
Umesto hladne, mogu se preliti ključalom vodom da se brže skuvaju.
Stavljaju se na šporet. Dodajte biber i so. Dodajte suvi bujon i ulje.
Začinite solju. Kuvajte pod poklopcem dok povrće ne omekša. Skida se sa šporeta. Deo bujona se sipa u posudu. Dodajte sveže mleko i ispasirajte.
Po želji, za gustinu krem supe od povrća dodaje se iz bujona koji smo ostavili i ponovo se pasira.
Vratite na kratko na vatru uz stalno mešanje. Ružičasta krem supa od korenastog povrća je spremna. Ima veoma delikatan ukus.